You are currently viewing Mekkora hajból lehet dreadlock

Mekkora hajból lehet dreadlock

A kérdés jogos és rendszeresen hallható. Mivel kell lennie egy minimális haj hosznak, amiből dreadlock készíthető. Ezt a hajhosszt nem hasra ütés szerűen, vagy poénból találják ki a dreadlock készítő mesterek. Az ok egyszerűen az, hogy van egy bizonyos hosszúságú hajszál méret ami alatt mondhatni képtelenség dreadlockba rendezni a hajszálak sokaságát. Az előbbiekben nem a rövidtávú, 1-2 hetes dreadlockról beszélünk, hanem az évekig tökéletesen egyben maradó tincsekről volt szó.

Azaz lehetséges, hogy valaki akár 10 centi alatti hajat is bevállalja a pénzért cserébe, hogy összeállítja dreadlockké. Ami még sikerülhet is ott a helyszínen. Viszont hosszúság hiányából adódóan napok alatt el fog kezdeni szétcsúszni és kezelhetetlenül, megállíthatatlanul a kibomlás fele fog haladni az ilyen elhamarkodottan készített dreadlock. Ennek sajnálatos iránya pedig napi rendszerességgel karbantartott raszta tincsek esetén is a teljes kibomlás és a pénz-idő elvesztése. Amit arra számítunk, hogy ilyenné váljon  a hajunk.

Ha már dreadlock tincseid vannak érdemes tudnod erről is.

A legtöbb dreadlock mester 12 és 15 cm között lövi be a minimális haj méretet a dreadlock készítéséhez. Azt ne feledjük, hogy manapság már van lehetőség a dreadlock hosszabbítására is. Tehát, ha megvan a minimális hosszúság a fejünkön, ez azt jelenti, hogy bármilyen hosszú dreadlokkal rendelkezhetünk. Ha dreadlock toldását választjuk, természetesen csak akkor. Ennek részleteiről pedig mindig az aktuálisan kiválasztott dreadlock készítő fog tudni tájékoztatni minket.