You are currently viewing A dreadlock készítés, mint kuriózum

A dreadlock készítés, mint kuriózum

A dreadlock a közhiedelemmel ellentétben nem önmagától áll össze és marad egyben a kosztól, ahogy sokan negatívan vélekednek róla. A dreadlock készítés egy hosszadalmas és profi kezeket igénylő folyamat. Dreadlock készítés hazánkban annyira ritka profi szinten, hogy két kézen meg tudjuk számolni az ezzel foglalkozó ismert nevű személyeket. 

Ennek a demográfiailag ritkán lakott raszta mester statisztikának az oka pedig egyszerűen annyi, hogy kifejezetten nehéz szakma. Sok éves gyakorlást követően tud valaki igazán jó lenni és minden megoldásra, problémára működő válaszreakciókat adni a hajszálak irányába, hogy megfelelő tincs kompozícióban fejeződjenek ki. Pont ebből kiindulva, nagyon meg kell fontolni, hogy a dreadlock készítés folyamatát kire bízzuk és annak mekkora összeget vagyunk hajlandóak átadni ezért a folyamatért. Mivel nem feltétlen kell mindenkinek a legnagyobb profik naptárába bele kerülni, amennyiben megfelel számára a könnyedebb, kócosabb, nem egységes kinézetű hippi irányú dreadlock is.

Vegyük figyelembe a haj típusokat.

Kérdés első körben tehát mindig az, hogy mennyire akar valaki igényes dreadlockot. Amennyiben nem szükséges számára a kifejezetten szép külső, van lehetősége spórolni és akár lakhelyéhez közelebb is talál egy-egy ilyen minőséget nyújtó dreadlock készítőt is. Ellenkező esetben sajnos hosszú naptárba való bejegyzés idővel kell számolni, magasabb összeg és nagyobb táv megtevésével. Viszont ez utóbbi csak egyszer kell megtennünk életünkben, és utána hihetetlen stabil, minőségi és időtálló raszta tincseket birtokolhatunk annak okán, hogy jól választottunk dreadlock készítőt.