You are currently viewing A dreadlock mosása és a tévhitek

A dreadlock mosása és a tévhitek

Valamennyire még hihetetlen is a dolog, miszerint a mai túl-informált internetes világában számtalan személy hiszi azt továbbra is, hogy a dreadlockot nem kell és nem szokták mosni. A dreadlock mosása teljesen logikus dolog, hiszen ez is haj, ez is az emberi test része. A legtöbben rendszeresen mossák raszta hajukat! Az ennek ellenkezőjéről szóló pletykák a rosszindulat jegyében keletkeztek, vagy csak a tudatlanság, utána nem járás – mondhatni – szándékos hibájából származik.

Dreadlock mosása ugyanúgy történik, ahogy bármilyen más – nem raszta tincsekbe összeállított – haj esetében. Tehát bevizezés, majd szappanozás következik, mely folyamatot többször (kettő, három, négy) alkalommal meg kell ismételni. Akár ahogy egy egyszerű hétköznapi hajmosás esetén is kellene. Majd ezt követi a szintén nem meglepő dolog a hajszárítózás. Ebben az egyben komolyabb figyelmet kell fordítanunk a szárítás folyamatára viszont. Egyik részről az a tény, hogy a dreadlock sokkal nehezebben szárad meg ami miatt hosszabb időt kell szánni a szárítás folyamatára. Másik ok pedig az, hogy ha nem szárítjuk meg a dreadlock minden egyes részét a tövétől a csúcsáig, tarkónál, fejbúbon és bárhol máshol, akkor akár napokig nedves maradhat a hajunk. Aminek egészségügyi és higiéniai hátrányát érezhetjük hosszabb távon.

Természetesen nem csak a mosás fontos.

Így hát a fentiek figyelembe vételét és tiszteletben tartását követően szép, tiszta, illatos és – a közhiedelemmel ellentétben – igényes dreadlock viselők járkálnak és járkálhatnak a jövőben is a nagyvilágban.