You are currently viewing A dreadlock horgolása

A dreadlock horgolása

A dreadlock tincsek szép állapotban tartása – azaz hogy ne álljon ki belőle egyetlen egy hajszál sem oly módon, hogy annak összképét megzavarja – egyszerűen a dreadlockhoz megfelelő módon kialakított horgolótűvel történik. De attól még, hogy valaki tud horgolni pulcsit, sapkát, kesztyűt, nem fog tudni dreadlock hajat is horgolni. Teljesen más a folyamat működése, más a használni kívánt horgolótű alakja is. 

Viszont mégis horgolás az a technika, ami bármilyen wax vagy kenőanyag használata nélkül is szép állapotban, tökéletes formára tudja hozni a dreadlock tincseket. Ennek oka pedig annyi, hogy a horgolótű kampós végébe be akasztott hajszálak behúzhatóak a tincs közepébe, azaz törzsébe. Innen pedig nehezen szabadulnak a dreadlock tincs szorossága végett. Így nem fognak egykönnyen kicsúszni onnan. Ez pedig pont azt jelenti, hogy a dreadlock tincs szép, letisztult állapotú tud maradni hosszútávon is. 

Nem ördögtől való eszköz.

A dreadlock horgolása alatt pedig pont ez az elérni kívánt állapot az, amiért oly sok órát áldozunk a dreadlock javítására.